was successfully added to your cart.

Cart

Interzicerea fumatului pentru tinerii din Austria urmează să fie extinsă la vârsta de 18 ani la mijlocul anului 2018.

Interzicerea fumatului pentru tinerii din Austria urmează să fie extinsă la vârsta de 18 ani la mijlocul anului 2018.

E-Scooter în Viena: toți furnizorii și prețurile 2020 în comparație (autorevue.at)

Comentarii

Inregistreaza-te

Conecteaza-te cu Facebook

Interzicerea fumatului pentru tinerii din Austria urmează să fie extinsă la vârsta de 18 ani la mijlocul anului 2018. Statele federale susțin această propunere din partea ministrului familiei Sophie Karmasin (ÖVP), după cum a relevat decizia consiliilor de tineret la o conferință de la Krems. În plus, vorbitorii au fost de acord să lucreze la armonizarea reglementărilor privind protecția tinerilor.

Timp de două zile, 17 puncte de pe ordinea de zi au fost discutate în mod constructiv, a rezumat consilierul provincial Austria de Jos Karl Wilfing (ÖVP) într-o conferință de presă comună vineri. Unul dintre punctele focale a fost abordarea de a lega munca tinerilor cu ideile de integrare și de a dezvolta măsuri.

Creșterea vârstei consimțământului, de când se poate cumpăra și fuma țigări, a întâmpinat un acord armonios, spune Wilfing. Studiile au arătat că o vârstă de început mai mare are efecte pozitive asupra sănătății și reduce numărul fumătorilor. Austria are deja multe interdicții, acest lucru este „absolut sensibil”.

Austria este „campioana europeană” în rândul tinerilor fumători

Alături de Belgia și Luxemburg, Austria este ultima țară din Europa în care fumatul este permis de la vârsta de 16 ani. “Deci, ar trebui să urmăm celelalte țări”, a spus Karmasin. Austria este „campioană europeană” în rândul tinerilor fumători. În ceea ce privește problema sănătății tinerilor, din perspectiva statului federal, este vorba și despre adoptarea unei poziții credibile, a declarat guvernatorul Vorarlberg, Markus Wallner (ÖVP). Fumatul la o vârstă fragedă este dăunător și creează o dependență și mai gravă.

© APA / Margret Schmitt

Ministrul a descris decizia statelor federale de a lua rezoluțiile adecvate în parlamentele lor de stat drept o etapă importantă în politica de sănătate a tinerilor. Până la intrarea în vigoare la mijlocul anului 2018, guvernul federal va colabora cu rețelele pentru a dezvolta un pachet de măsuri pentru prevenirea eficientă.

S-a convenit că nu este vorba de arătarea cu degetele și de sancțiuni suplimentare, ci de prevenire. Wilfing a explicat că breasla tutunului a fost de acord în prealabil să susțină respectarea noului regulament.

Sub președinția Austriei de Jos va fi înființat un grup de lucru pentru armonizarea reglementărilor privind protecția tinerilor (așa cum există deja la Viena, Austria Inferioară și Burgenland, nota). Ar trebui elaborate perioade uniforme de ieșire pentru tineri. Rezultatele ar trebui să fie disponibile la următoarea conferință a tinerilor din Tirol peste un an. „Nu ar fi putut merge mai bine”, a spus Karmasin la una dintre cele mai constructive întâlniri de până acum.https://reduslims.me/ro/

Rendi-Wagner este mulțumit de decizie

Ministrul Sănătății, Pamela Rendi-Wagner (SPÖ), a fost încântată de decizia consiliilor de tineret de a interzice fumatul copiilor sub 18 ani. „În calitate de ministru al Sănătății, pentru mine este foarte important să creștem vârsta de început pentru fumat”, a spus ea într-o declarație adresată APA vineri, deoarece: „Din păcate, suntem încă primii în Austria când vine vorba de vârsta de început”.

Dacă începeți să fumați de la o vârstă fragedă, aveți un potențial mai mare de dependență, potrivit Rendi-Wagner – „asta înseamnă că trebuie să începem cu prevenirea devreme”. Prin urmare, ministrul a fost, de asemenea, încântat de faptul că și statele federale au convenit asupra măsurilor preventive însoțitoare. Rendi-Wagner s-a referit, de asemenea, la studii internaționale care au arătat că o combinație de interdicții de fumat și măsuri preventive a dus la o reducere vizibilă a numărului de tineri fumători.

De asemenea, Austrian Cancer Aid și Austrian Society for Hematology and Medical Oncology (OeGHO) au lăudat decizia. “Ne bucurăm că am fost audiați cu îngrijorarea noastră și că factorii de decizie vor face acest pas comun”, a declarat președintele pentru ajutor pentru cancer, Paul Sevelda. „Datorită inițiativei ministrului familiei Sophie Karmasin, este pentru prima dată când se pune în aplicare o reglementare uniformă în toată Austria”.

De asemenea, avocații austrieci pentru copii și tineri au salutat inițiativa. Cu toate acestea, în paralel cu aceasta, sunt necesare alte măsuri specifice, cum ar fi interzicerea generală a aparatelor de țigări, extinderea și legitimarea legală a cumpărăturilor misterioase și respectarea interdicției privind consumul de nicotină în incinta școlii.

O standardizare a legii privind protecția tinerilor a cerut cu ocazia interzicerii aprobate a fumatului până la 18 ani tinerilor catolici. “Aderarea unor state federale la reglementările lor specifice ca expresie a suveranității lor este, având în vedere mobilitatea tinerilor din zilele noastre, nu numai depășită, ci doar jenantă”, a declarat președintele acesteia, Matthias Kreuzriegler.

studiu

Îți place interzicerea fumatului pentru sub 18 ani?

  • Da, se datorează mult timp protejării mai bune a tinerilor.
  • Nu, oricum asta nu va schimba nimic în comportamentul fumător al tinerilor.
  • nu-mi pasă

vot

Vezi rezultate

Așa spun experții

“Nu poți expune populația la substanțe dăunătoare care ucid 50% din utilizatori. În fiecare zi, în munca mea, experimentez noi tragedii umane cauzate de cancerul pulmonar”, a spus specialistul vienez din cancerul pulmonar Robert Pirker (MedUni Vienna / AKH), ​​care conduce atelierul din Europa Centrală A organizat o inițiativă împotriva cancerului pulmonar.

„68 la sută dintre școlarii de 15 ani au primit țigările în magazinul de tutun”

Specialistul în plămâni Linz, Kurt Aigner, principalul susținător al inițiativei austriece „Medicii împotriva daunelor la fumat”, a declarat: „70 la sută dintre fumători încep înainte de vârsta de 19 ani. Există un nou studiu al școlarilor de 15 ani. 68 la sută au obținut țigările. magazinul de tutun, 48 la sută prin intermediul aparatelor de țigări. În Austria, cu vârsta de consimțământ sub 18 ani, suntem cu mult în urmă cu Luxemburg și Belgia. ” În SUA, limitele de vârstă de 21 de ani au fost deja introduse în unele state.

Aigner a spus: “În timp ce țări precum Irlanda sau Franța sunt cu mult înainte în UE în ceea ce privește controlul tutunului, Austria aplică măsurile necesare doar în ultimul moment. Potrivit toxicologilor, fumatul ar trebui să fie interzis până la vârsta de 25 de ani, deoarece doar atunci dezvoltarea creierului este completă “. În prezent, interdicțiile de vânzare încă aplicabile pentru țigări pentru persoanele cu vârsta sub 16 ani nu sunt suficient controlate, sancțiunile pentru încălcări fiind prea mici. Specialistul în plămâni a spus: “Există apoi amenzi de la 1.500 la 2.000 de euro. Și dacă vă opuneți, acestea sunt de obicei reduse”.

Câți adolescenți cu vârsta sub 18 ani fumează

În Austria, în funcție de sondaj (2015), zece sau 16 la sută dintre tinerii de 15 ani ajung în fiecare zi la bățul mocnit. Cu toate acestea, în ultimii zece ani, această proporție a scăzut la jumătate în rândul studenților de 15 ani. Austria se situează astfel aproximativ în media UE-28. Cu toate acestea, printre tinerii de peste 15 ani, cota de fumat de 21 sau 24 la sută (în funcție de sondaj) este peste media UE, s-a spus recent când a fost prezentat actualul raport austriac privind drogurile. În 2014, 2.449 de bărbați și 1.456 de femei au murit de cancer pulmonar. Numărul total al „deceselor cauzate de fumat” în Austria este probabil să fie între 12.000 și 14.000 de persoane pe an.

Ce aduce creșterea limitei de vârstă

Creșterea vârstei minime pentru cumpărarea țigărilor aduce o reducere cu 30% a consumului de țigări în grupa de vârstă afectată. Acesta este rezultatul cercetării literaturii internaționale efectuate de experți austrieci la MedUni Graz. În Marea Britanie, de exemplu, limita de vârstă a fost mărită de la 16 la 18 în octombrie 2007. Ca rezultat, un studiu științific a constatat că proporția fumătorilor în rândul tinerilor de 16 până la 17 ani a scăzut de la 23,7 la 16,6 la sută după interdicție, o scădere de aproximativ 30 la sută. De asemenea, a existat o reducere a proporției fumătorilor cu o treime în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 11 și 15 ani.

În 1997, Suedia a introdus interzicerea fumatului pentru sub 18 ani. În studiile efectuate pe 40.000 de școlari (doisprezece până la 16 ani), un efect a fost descoperit doar după nouă ani la tinerii de 15 până la 16 ani din regiunile rurale. Un alt exemplu a fost orașul american Needham, Massachusetts. În 2005, limita de vârstă pentru vânzarea produselor din tutun a crescut de la 18 la 21 de ani. Într-un studiu științific, printre 16.000 de persoane cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, rata fumatului a scăzut de la 13 la șapte la sută, ceea ce a însemnat o scădere de 46 la sută. În regiunile învecinate fără, care nu au fost afectate de regulament, proporția a scăzut doar de la 15 la doisprezece la sută.

Efect similar în Austria?

Cercetătorii de la Institutul pentru practici generale și cercetarea serviciilor de sănătate bazate pe dovezi de la MedUni Graz nu sunt siguri că creșterea limitei de vârstă pentru cumpărarea țigărilor în Austria va avea un efect similar, dar pe baza experienței internaționale, un astfel de efect poate fi de fapt așteptat.

Datele actuale din Austria arată că proporția fumătorilor în rândul tinerilor din Austria a scăzut în ultimii ani față de ceea ce a fost odată o poziție de top în Europa. Potrivit unui sondaj efectuat de Austrian Cancer Aid în mai mult de 3.000 de școlari din Austria Superioară, 20% dintre ei au fumat regulat în 2005, adică cel puțin trei țigări pe zi. În 2014 a fost doar unsprezece la sută.

În cel mai recent raport OECD „Health at a Glance 2016”, un procent de fumători în rândul fetelor de 15 ani de 14% și în rândul băieților de 15% este dat pentru Austria (2013/2014). Aceasta plasează Austria exact în media UE.

Citiți știrile acum 1 lună gratuit! * * Testul se încheie automat.

Mai multe despre acest lucru ▶

ȘTIRI DIN REȚEA

Câștigă acum adevărate căști fără fir de la JBL! (E-media.at)

Acces nou (yachtrevue.at)

8 motive pentru care este minunat să fii singur (lustaufsleben.at)

Burger de creveți de somon cu maioneză wasabi și castravete cu miere (gusto.at)

În noua tendință: Shock-Down – cât timp poate rezista economia blocajelor? (Trend.at)

Cele mai bune 35 de serii de familie pentru a râde și a se simți bine (tv-media.at)

E-Scooter în Viena: toți furnizorii și prețurile 2020 în comparație (autorevue.at)

Comentarii

Inregistreaza-te

Conecteaza-te cu Facebook

Interzicerea fumatului pentru tinerii din Austria urmează să fie extinsă la vârsta de 18 ani la mijlocul anului 2018. Statele federale susțin această propunere din partea ministrului familiei Sophie Karmasin (ÖVP), după cum a relevat decizia consiliilor de tineret la o conferință de la Krems. În plus, vorbitorii au fost de acord să lucreze la armonizarea reglementărilor privind protecția tinerilor.

Timp de două zile, 17 puncte de pe ordinea de zi au fost discutate în mod constructiv, a rezumat consilierul provincial Austria de Jos Karl Wilfing (ÖVP) într-o conferință de presă comună vineri. Unul dintre punctele focale a fost abordarea de a lega munca tinerilor cu ideile de integrare și de a dezvolta măsuri.

Creșterea vârstei consimțământului, de când se poate cumpăra și fuma țigări, a întâmpinat un acord armonios, spune Wilfing. Studiile au arătat că o vârstă de început mai mare are efecte pozitive asupra sănătății și reduce numărul fumătorilor. Austria are deja multe interdicții, acest lucru este „absolut sensibil”.

Austria este „campioana europeană” în rândul tinerilor fumători

Alături de Belgia și Luxemburg, Austria este ultima țară din Europa în care fumatul este permis de la vârsta de 16 ani. “Deci, ar trebui să urmăm celelalte țări”, a spus Karmasin. Austria este „campioană europeană” în rândul tinerilor fumători. În ceea ce privește problema sănătății tinerilor, din perspectiva statului federal, este vorba și despre adoptarea unei poziții credibile, a declarat guvernatorul Vorarlberg, Markus Wallner (ÖVP). Fumatul la o vârstă fragedă este dăunător și creează o dependență și mai gravă.

© APA / Margret Schmitt

Ministrul a descris decizia statelor federale de a lua rezoluțiile adecvate în parlamentele lor de stat drept o etapă importantă în politica de sănătate a tinerilor. Până la intrarea în vigoare la mijlocul anului 2018, guvernul federal va colabora cu rețelele pentru a dezvolta un pachet de măsuri pentru prevenirea eficientă.

S-a convenit că nu este vorba de arătarea cu degetele și de sancțiuni suplimentare, ci de prevenire. Wilfing a explicat că breasla tutunului a fost de acord în prealabil să susțină respectarea noului regulament.

Sub președinția Austriei de Jos va fi înființat un grup de lucru pentru armonizarea reglementărilor privind protecția tinerilor (așa cum există deja la Viena, Austria Inferioară și Burgenland, nota). Ar trebui elaborate perioade uniforme de ieșire pentru tineri. Rezultatele ar trebui să fie disponibile la următoarea conferință a tinerilor din Tirol peste un an. „Nu ar fi putut merge mai bine”, a spus Karmasin la una dintre cele mai constructive întâlniri de până acum.

Rendi-Wagner este mulțumit de decizie

Ministrul Sănătății, Pamela Rendi-Wagner (SPÖ), a fost încântată de decizia consiliilor de tineret de a interzice fumatul copiilor sub 18 ani. „În calitate de ministru al Sănătății, pentru mine este foarte important să creștem vârsta de început pentru fumat”, a spus ea într-o declarație adresată APA vineri, deoarece: „Din păcate, suntem încă primii în Austria când vine vorba de vârsta de început”.

Dacă începeți să fumați de la o vârstă fragedă, aveți un potențial mai mare de dependență, potrivit Rendi-Wagner – „asta înseamnă că trebuie să începem cu prevenirea devreme”. Prin urmare, ministrul a fost, de asemenea, încântat de faptul că și statele federale au convenit asupra măsurilor preventive însoțitoare. Rendi-Wagner s-a referit, de asemenea, la studii internaționale care au arătat că o combinație de interdicții de fumat și măsuri preventive a dus la o reducere vizibilă a numărului de tineri fumători.

De asemenea, Austrian Cancer Aid și Austrian Society for Hematology and Medical Oncology (OeGHO) au lăudat decizia. “Ne bucurăm că am fost audiați cu îngrijorarea noastră și că factorii de decizie vor face acest pas comun”, a declarat președintele pentru ajutor pentru cancer, Paul Sevelda. „Datorită inițiativei ministrului familiei Sophie Karmasin, este pentru prima dată când se pune în aplicare o reglementare uniformă în toată Austria”.

De asemenea, avocații austrieci pentru copii și tineri au salutat inițiativa. Cu toate acestea, în paralel cu aceasta, sunt necesare alte măsuri specifice, cum ar fi interzicerea generală a aparatelor de țigări, extinderea și legitimarea legală a cumpărăturilor misterioase și respectarea interdicției privind consumul de nicotină în incinta școlii.

O standardizare a legii privind protecția tinerilor a cerut cu ocazia interzicerii aprobate a fumatului până la 18 ani tinerilor catolici. “Aderarea unor state federale la reglementările lor specifice ca expresie a suveranității lor este, având în vedere mobilitatea tinerilor din zilele noastre, nu numai depășită, ci doar jenantă”, a declarat președintele acesteia, Matthias Kreuzriegler.

admin

About admin

Read more about free mobile slots no deposit bonus